naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Elektrische laadpunten op parking Vinneweg

Tremelo telt sinds kort twee elektrische laadpunten. Je vindt ze op parking Vinneweg, tegenover de bushalte. De parkeerplaatsen aan het laadpunt zijn voorbehouden voor elektrische of plug-in hybride wagens. Via de app Smoov kan je opvolgen of de laadpaal beschikbaar is.

Doorgaans (zo’n 70%) wordt thuis opgeladen. Daarnaast bieden bedrijven, winkelcentra, openbare parkings of sportcentra steeds meer laadpunten voor werknemers of klanten. Dat zou goed zijn voor 20% van de oplaadbehoeften. Aanvullend en belangrijk om afstanden tussendoor te overbruggen, kun je terecht bij publiek toegankelijke laadpalen. De Vlaamse overheid besliste om er gefaseerd 2 500 bijkomend te laten plaatsen tegen 2020. Zo zal in elke Vlaamse gemeente minstens één openbare laadpaal te vinden zijn. Tremelo telt er sinds kort twee!

Zo werkt het

In Tremelo staat de firma Allego in voor het installeren en het onderhouden van de laadpunten en de storingsdienst. Jouw laaddienstleverancier zorgt voor het laadabonnement, de bijbehorende laadpas en/of app en de betaling van jouw laadsessies.

Met jouw laadpas kan je jezelf bij de laadpaal aanmelden om jouw auto op te laden. Dit doe je eenvoudig door jouw laadpas voor het oplaadpunt te houden en de instructies op het scherm te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om op te laden via een smartphone app.

In Tremelo staat een reguliere lader. Die vind je over het algemeen op openbare parkeerplaatsen, bij e-rijders thuis of op het werk. De snelladers staan verspreid over België langs snelwegen en veel bezochte plaatsen onderweg.

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 mei 2018
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Publieke laadpalen

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 20.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.