Persinfo - Feestelijke opening Fietsbieb Tremelo op 25/9

Eind mei opende Fietsbieb Tremelo voor het eerst haar deuren. Bij de Fietsbieb leen je een kinderfietsje voor een kleine prijs. Tijdens de eerste openingsmomenten vonden al 30 fietsen hun weg naar een tijdelijke eigenaar en vandaag staan er nog 20 te blinken in de Fietsbieb.

Een fietsbieb?

Een Fietsbieb is een bibliotheek van kinderfietsen voor gezinnen met jonge kinderen. Boven op de Balenberg in het Sven Nys Cycling Center kan je één keer per maand fietsjes komen uitproberen. Alle kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders zijn er welkom. Voor 20 euro per jaar (plus 20 euro waarborg) kies je een kinderfiets. De Fietsbiebvrijwilligers helpen je met de keuze van de fiets en zetten hem helemaal op maat voor jouw kleine crosser. Wil je gedurende het jaar een fiets met een andere kleur, maat of model? Dan kan je jouw exemplaar gratis omruilen tijdens het vaste openingsmoment.

Bij de Fietsbieb krijgen tweedehandsfietsjes een nieuw leven. Vooraleer ze uitgeleend worden, zorgt de Fietsbieb ervoor dat ze op punt staan. Hiervoor werkt Fietsbieb Tremelo samen met de opleiding Fietshersteller van CVO Crescendo uit Keerbergen. De cursisten controleren de fietsjes die geschonken worden en herstellen ze als het nodig is.

Duurzame held

Fietsen is niet alleen leuk en gezond. Fietsen hergebruiken is ook goed voor het milieu én de portemonnee. In het kader van de Week van de duurzame gemeente en de campagne 'Lokale helden voor globale doelen' werd Fietsbieb Tremelo verkozen tot 'duurzame held' voor haar bijdrage aan de circulaire economie en sociale cohesie.

Feestelijke toost

Uitgesteld is niet verloren. Nu de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, willen we graag met alle medewerkers en partners een feestelijke toost uitbrengen op de geboorte van Fietsbieb Tremelo.

Je bent van harte welkom op de persvoorstelling en feestelijke opening van de Fietsbieb op zaterdag 25 september in het Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11, 3128 Tremelo.

Programma:

11u00: Verwelkoming
Toespraak Tom Dehaene, gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant
11u30-12u30: Receptie

Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. Bevestig jouw aanwezigheid via tremelo@fietsbieb.be.


Fietsbieb Tremelo is een organisatie van Beweging.net in samenwerking met Gemeente Tremelo, het Sven Nys Cycling Center en de provincie Vlaams-Brabant.

Dit artikel werd gepubliceerd op 17 september 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Fietsbieb Tremelo

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: