Duurzame Held: Luc Coppens

Luc Coppens mag deze week de spits afbijten. Zijn Vuurvlinderbieren zijn stuk voor stuk Straffe Streekproducten die lokaal geproduceerd en verkocht worden. Het idee achter Vuurvlinder: een lekker lokaal biertje aanbieden en tegelijkertijd de aandacht vestigen op mooie stukjes groen in onze regio.
De Vuurvlinder is een merk van Het 25ste Uur en is een reeks van artisanale bieren met focus op de lokale natuur.  Het eerste bier, Balenberger, heeft De Vuurvlinder zelf als aandachtspunt.  De Bruine Vuurvlinder is een vlindersoort die redelijk zeldzaam begint te worden, maar die op de Balenberg in Baal nog wel aanwezig is.

Het tweede bier, Castor, gelanceerd in september 2018 richt de focus op de Bever. Dit dier is in Tremelo terug te vinden in het natuurgebied ‘Laekdal’,  eigendom van de lokale Natuurpunt vereniging. Begin 2018 werd de bever de koestersoort van de gemeente en kreeg hier zelfs een heus kunstwerk voor. 

Sinds september 2019 is er de derde nieuwkomer. Deze keer is Het Zegbroek het natuurdomein dat onder de aandacht komt. Typisch hier zijn de zeggesoorten die als het ware een deken werpen over de turfputten. Maak er zeker eens een wandeling langs het vlonderpad met beheerder Danny, die er met hart en ziel de nodige uitleg zal verschaffen op een ludieke manier! Kragge is de naam van het bier, wat een Vlaamse benaming is voor dit fenomeen.

 
Steun onze Strafffe Streek en koop lokaal! 
Ontdek Balenberger en de andere streekbieren op www.vuurvlinderbier.be
 
 
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame held: Luc Coppens

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: