Duurzame Helden: Imkersgilde en gemeentelijke bijenwerkgroep

De Week van de Duurzame Gemeente staat dit jaar in het teken van de zorg voor onze planeet. Bijen leveren een grote bijdrage aan het leven op aarde. Bestuiving is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Zonder bijen een lege winkelkar!

De bijen vervullen een erg belangrijke functie als het aankomt op biodiversiteit. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Ook groenten zoals courgettes, paprika's, avocado's zouden verdwijnen zonder de bij. De laatste jaren hebben de bijen het echter steeds moeilijker om te overleven. 

Deze bezige bijen verdienen dan ook een plaats in onze reeks duurzame helden:

Imkersgilde Sint-Ambrosius zorgt samen met een honderdtal imkers voor het in stand houden van de bijenteelt in onze regio. De gilde organiseert voordrachten, vormingen, bijenmarkten, enz.

Wist je dat Tremelo een bijenvriendelijke gemeente is? De leden van de gemeentelijke bijenwerkgroep zetten zich actief in voor de uitvoering van het bijenactieplan en de bescherming van dit BIJ-zondere insect.
 
Ook jij kan de bijen een handje helpen! Zaai een bloemenakker. Maak een bijenhotel. Of breng eens een educatief bezoekje aan lokale imker Stef's Bee Garden in Baal.
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame helden: Imkersgilde

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: