Duurzame Helden: Mooimakers

Duurzame helden maken Tremelo en de wereld een stukje mooier. En dat geldt zeker voor onze Mooimakers. Ondertussen zijn ze al met 50! De vrijwilligers die hun buurt vrij van zwerfvuil en ander afval houden en zo een steentje bijdragen aan een propere en mooiere gemeente.
Een speciale vermelding gaat naar Catherine Vanneste en Roelant Lauwers, zwerfvuilruimers van het eerste uur! Catherine is niet alleen een zeer actieve Mooimaker. Zij zet zich ook in voor de bescherming van planten en dieren, zoals onze koesterbuur de bever. Ook Roelant is dagelijks in de weer voor een mooiere buurt, het behoud van de bijen , de inventarisatie van bomen en planten, en noem maar op. Zij doen dit beiden al vele jaren en in alle bescheidenheid. Daarom verdienen zij ook een echte heldenstatus!
 
Wil jij ook de handen uit de mouwen steken als Mooimaker?
Je kiest zelf waar, wanneer en met welke frequentie je zwerfvuil opruimt. De zakken met het ingezamelde zwerfvuil worden door de technische dienst opgehaald.  De milieudienst stelt het nodige materiaal ter beschikking: zwerfvuilzakken, grijpstokken, handschoenen en fluovestjes. En uiteraard zorgen we ervoor dat je verzekerd bent gedurende de momenten waarop je zwerfvuil ruimt. Geïnteresseerd? Neem contact op met de milieudienst via milieudienst@tremelo.be of 016 52 54 58.
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame helden: Mooimakers

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: