Duurzame Helden: Ludwig, Leen, Lise en Lore

Ludwig, Leen, Lise en Lore mogen zich een jaar lang Duurzame Held noemen. Het milieubewuste gezin uit Baal zet zich met volle overgave in voor een beter klimaat. Ze tonen hoe ieder van ons met een aantal kleine aanpassingen duurzamer kan leven.

“We drinken allemaal enkel nog kraantjeswater. Het is intussen zelfs zo dat we flessenwater eigenlijk niet meer lekker vinden. We vullen dus dagelijks onze flessen aan de kraan in de kelder, omdat dit het water is dat nog niet door de waterverzachter is gegaan. De toiletten worden doorgespoeld met regenwater. Daarnaast proberen we ook onze eigen groenten te kweken op de manier van de natuurlijke moestuin. Het doel is te evolueren naar een moestuin waar niet meer gespit wordt, veel gemulcht wordt, bemesten niet meer nodig is en zeker geen chemische middelen meer gebruikt worden. Een kortere keten dan de eigen moestuin bestaat er niet!", vertelt Ludwig enthousiast. "En tenslotte is er ook nog het verhaal van onze oudste dochter Lore, nu 8 jaar, die op haar 6 jaar vastberaden besloten heeft om vegetariër te worden. Sindsdien heeft ze consequent geen vlees of vis meer gegeten. En daardoor eet de rest van het gezin ook regelmatig vegetarisch en is de consumptie van vlees en vis drastisch gedaald. Er zijn nog wel meer kleine dingen, en er zijn ook nog zeker veel verbeterpunten, maar we proberen ons steentje bij te dragen en elk jaar weer wat meer te doen."


Wil je ook jouw eigen moestuin beginnen? Op zijn blog www.ludwigstuyck.com/post/moestuin-2021 vertelt Ludwig hoe je met een bescheiden perceel een hele zomer kan genieten van verse groenten en kruiden, én je diepvries kan vullen voor de herfst- en wintermaanden. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame helden: Ludwig, Leen, Lise en Lore

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: