Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Duurzame Gemeente

Van 18 tot en met 25 september prijkt de SDG-vlag aan het gemeentehuis. Wat dat betekent? Dat wij ook dit jaar meedoen aan de Week van de duurzame gemeente! Gedurende deze week zetten we onze lokale helden én hun duurzame initiatieven in de kijker.

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of kortweg SDG’s genoemd).

De SDG’s zijn 17 doelen die de wereld zich stelt om te komen tot een meer rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld tegen 2030. De doelstellingen gaan onder andere over armoedebestrijding, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsvol onderwijs, water, gendergelijkheid, eerlijk werk, duurzame consumptie en productie, klimaatverandering, ongelijkheid en vrede.

Tijdens de campagneweek zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Tremelose burgers, scholen, verenigingen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Door hun acties bekend te maken willen we ook laten zien hoe ieder van ons de SDG's kan integreren in denken en doen.

Ben jij benieuwd naar het verhaal van onze helden? Hou dan zeker onze Duurzame Helden-blog in de gaten!

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 september 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • SDG-Vlag

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: