Persinfo - Afsluitreceptie duurzame week op 5 oktober

Wat een fantastische duurzame week! Een week lang lieten we inwoners uitgebreid kennismaken met onze Duurzame Helden. Tremelose burgers die elk op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Hoog tijd om hen ook persoonlijk in de bloemen te zetten!

Week van de Duurzame Gemeente

Van 18 tot 25 september 2021 vierden we de zesde verjaardag van Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of kortweg SDG’s genoemd). De SDG’s zijn 17 doelen die de wereld zich stelt om te komen tot een meer rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld tegen 2030. De doelstellingen gaan onder andere over armoedebestrijding, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsvol onderwijs, water, gendergelijkheid, eerlijk werk, duurzame consumptie en productie, klimaatverandering, ongelijkheid en vrede.

Lokale helden voor globale doelen

Tijdens de campagneweek zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden zijn Tremelose burgers, verenigingen, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Door hun acties bekend te maken willen we ook laten zien hoe ieder van ons de SDG's kan integreren in denken en doen.

Dit jaar stond de Week van de Duurzame Gemente in het teken van de zorg voor onze planeet. Een jaar lang mogen deze inwoners en organisaties zich Duurzame Held noemen:

  • Luc Coppens, streekbieren
  • Imkersgilde Sint-Ambrosius
  • Gemeentelijke bijenwerkgroep
  • Mooimakers
  • Catherine Vanneste, mooimaker en natuurliefhebber
  • Roelant Lauwers, mooimaker en natuurliefhebber
  • Fietsbieb Tremelo
  • Ludwig, Leen, Lise en Lore, milieubewust gezin
  • MiNa-raad Tremelo

Op onze Duurzame Helden-blog vertellen we hoe zij Tremelo én de wereld een beetje mooier maken: www.tremelo.be/duurzamegemeente.

Feestelijke afsluiter

Ter afsluiting van de duurzame week zetten we onze Duurzame Helden in de bloemen tijdens een feestelijke receptie op dinsdag 5 oktober om 19 uur in de Lindebloesem (Kruisstraat 12, naast de bib).

Deze persuitnodiging is strikt persoonlijk.


Info:

Petra Vreys, schepen van milieu, petra.vreys@tremelo.be, 0498 68 69 43
Kristin De Cuyper, milieudienst, milieudienst@tremelo.be, 016 52 54 64

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 september 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Week van de duurzame gemeente

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: