Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jaarrekening 2020: cijfers met een verhaal

Op 30 september keurde de gemeenteraad de jaarrekening 2020 goed. In het jaarrapport wordt het verhaal achter de cijfers verteld.

Volgens geschiedkundigen zal 2020 als een historisch jaar de boeken ingaan: “Geschiedenis wordt pas achteraf geschreven. Maar corona raakt zoveel mensen, en het is mondiaal. Wij gaan ons 2020 herinneren als het jaar dat corona onze levens op zijn kop zette.”

Niets is minder waar en ook de lokale besturen ontsnapten de dans niet. Integendeel, ze zaten als eerstelijnsaanspreekpunt voor de burgers in het oog van de storm.

De lokale besturen werden ingeschakeld om de maatschappij mee te informeren, te ondersteunen, en te sturen. Tal van diensten dienden zich te herorganiseren om coronaproof te kunnen werken, het thuiswerken werd ingevoerd en de vrije inloop aan de loketten werd vervangen door het werken op afspraak. Door deze maatregelen werd de dienstverlening een stuk verplicht teruggeschroefd of aan voorwaarden onderworpen. Bepaalde dienstverlening werd zelfs tijdelijk opgeschort. Een aantal geplande acties en projecten werden uitgesteld of liepen vertraging op. Daarentegen werden heel wat financiële en organisatorische middelen geïnvesteerd in de uitvoering van het crisisbeleid.

Het jaarverslag 2020 is bijgevolg sterk gekleurd door de impact van de coronamaatregelen. Niet alleen organisatorisch, ook financieel is er een weerslag en dit zowel langs de kosten- als ontvangstenkant. De cijfers en duiding komen uitgebreid aan bod in de jaarrekening 2020. In het jaarrapport 2020 wordt voornamelijk het verhaal achter de cijfers verteld.

Dit artikel werd gepubliceerd op 01 oktober 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Jaarrapport 2020

Openingsuren en contact

Financiële dienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 32
fax
016 53 49 03
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: