Persuitnodiging - Aftrap '10.000 stappen: elke stap telt!' op 24/10 (onder embargo)

218 Vlaamse steden en gemeenten stappen mee in de campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’. Zo zullen ze de komende 4 jaar beweegvriendelijke buurten uitbouwen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logos en het Agentschap Zorg en Gezondheid inspireren en ondersteunen.

Heel wat mensen bewegen te weinig. En de coronacrisis heeft daar geen goed aan gedaan. Nochtans levert voldoende bewegen een heel pak voordelen op. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je hebt meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder.

Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. 10.000 per dag is ideaal. Maar, elke stap of beweging telt. Klein beginnen en geleidelijk opbouwen geeft meer kans op succes.

En daarom zetten 218 Vlaamse steden en gemeenten hun beste beentje voor en stappen ze mee in de campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’. Zo zullen ze de komende 4 jaar beweegvriendelijke buurten uitbouwen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Logos en het Agentschap Zorg en Gezondheid zullen de lokale besturen inspireren en ondersteunen.

Aan de hand van vier thema’s brengen ze 10.000 stappen binnen in steden, gemeenten en buurten. In dit eerste jaar willen ze de boodschap ‘elke stap telt’ zichtbaar maken in het straatbeeld, door middel van stappensignalisaties.

Benieuwd naar wat deze campagne precies inhoudt? En hoe ze naar onze buurten vertaald wordt?

Op zondag 24 oktober 2021 organiseren het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen een persmoment in Tremelo, één van de 218 steden en gemeenten die gaat voor beweegvriendelijke buurten.

Tijdens het persmoment zal Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding, de campagne op gang trappen (of liever stappen) en een wandeling maken langs de nieuwe stappensignalisaties van ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Dat levert vast mooie beelden op.

Programma

  • 9.30 – 10.00 u.: ontvangst in zaal Lindebloesem.
  • 10.00 – 10.05 u.: verwelkoming door Bert De Wit, burgemeester van Tremelo.
  • 10.05 – 10.20 u.: wandeling (100 m) naar Damiaanplein, inhuldiging van de stappensignalisatiepijlen en toelichting door Vlaams minister Wouter Beke.
  • 10.20 – 10.35 u.: wandeling (350 m) naar parking Vinneweg, spuiten grondsjabloon voetstap door de minister en toelichting door burgemeester De Wit.
  • 10.35 – 10.50 u.: wandeling (550 m) naar zaal Lindebloesem via winkelstraat met raamaffiches.
  • Vanaf 10.50 u.: receptie in zaal Lindebloesem en tentoonstelling van alle materialen van ‘10.000 stappen: elke stap telt!’.

Persmoment: 10.000 stappen, elke stap telt!
Zondag 24 oktober vanaf 9.30 uur
Cultuur- en feestzaal Lindebloesem - Kruisstraat 12 - 3120 Tremelo.
Parking in Hilstraat of parking Damiaanplein.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan
Sanne Henderyckx (persverantwoordelijke Vlaams Instituut Gezond Leven)
sanne.henderyckx@gezondleven.be
02/422.49.66 – 0498/25.92.61

Op deze informatie geldt een persembargo tot zondag 24 oktober.


Over Vlaams Instituut Gezond Leven vzw
Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw heeft één doel: een gezonder Vlaanderen. We willen iedereen op een toegankelijke manier stimuleren om gezond(er) te leven, in een gezonde omgeving. Meer concreet zijn we expert in voeding, beweging & sedentair gedrag, tabak, mentaal welbevinden, gezondheid & milieu en settinggericht werken. Specifiek op die thema’s ondersteunen we de Vlaamse overheid in het opmaken en uitvoeren van het Vlaamse beleid. Dit combineren we met expertise in gedragsverandering en gezondheidsongelijkheid.

Over Sport Vlaanderen
Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en heeft een duidelijke missie: het wil iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen bieden om zijn hele leven lang te sporten en te bewegen. Sport Vlaanderen doet dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en zo toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen. Onze sportcentra vervullen hierin een belangrijke rol. Om dit te bereiken geven dagelijks meer dan 600 mensen het beste van zichzelf, onder leiding van administrateur-generaal Philippe Paquay en algemeen directeur Paul Rowe. De organisatie bestaat uit het hoofdbestuur dat zich in Brussel bevindt, en dertien centra verspreid over Vlaanderen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 12 oktober 2021

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Campagne: 10.000 stappen, elke stap telt!

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: