Nieuwe coronamaatregelen in de strijd tegen de herfstgolf

Vanaf 29 oktober verstrengen de coronamaatregelen. Een uitbreiding van de mondmaskerplicht, de coronapas en een boosterprik voor bepaalde doelgroepen, moeten de toegenomen viruscirculatie afremmen.

Uitbreiding mondmaskerplicht

De huidige mondmaskerplicht, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en bij de medische en niet-medische contactberoepen, wordt vanaf 29 oktober uitgebreid met een algemene verplichting om een mondmasker te dragen in binnenruimtes van:

  • Winkels en winkelcentra
  • Zorginstellingen
  • Publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen
  • Inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra
  • Bibliotheken, spelotheken en mediatheken
  • Erediensten

De mondmaskerplicht vervalt op plaatsen waar een Covid Safe Ticket gebruikt wordt.

Covid Safe Ticket

Vanaf1 november is het Covid Safe Ticket verplicht in alle horeca en fitnesscentra in ons land. Voor publieke evenementen is het gebruik van het Covid Safe Ticket verplicht voor evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. Bij gebruik van het Covid Safe Ticket vervalt de mondmaskerplicht.

Download je COVID-certificaten met de CovidSafe-app of via Mijn Burgerprofiel. Zorg voor een geprinte versie als back-up. Geen computer of printer? Aan het onthaal van het gemeentehuis of de bibliotheek helpen we je graag verder.

Boosterpriks voor bepaalde doelgroepen

Een herhalingsvaccinatie houdt je bescherming tegen COVID-19 op het hoogste niveau. Ons vaccinatiecentrum faciliteert al zeker tot eind december de derde vaccinatiedosis tegen COVID-19, de 'boosterprik'. Dit gaat over bepaalde doelgroepen, zoals bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid, en de volledige doelgroep 65+. Ook de nieuwe 12-jarigen kunnen er terecht voor hun coronavaccinatie. Wie in aanmerking komt, wordt automatisch uitgenodigd. Bevestig steeds je afspraak!

Ontving je nog geen prik of moet je nog een tweede vaccin krijgen? Dan kan ook jij nog aan de beurt komen. Contacteer hiervoor zelf het vaccinatiecentrum.

Dit artikel werd gepubliceerd op 28 oktober 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Coronamaatregelen

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: