Help mee Tremeloos erfgoed in kaart brengen!

Eind vorig jaar startte Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) WinAr met een inventarisatie van het onroerend erfgoed in Tremelo. Om de inventaris verder te vervolledigen, zijn we geïnteresseerd in de kennis van onze inwoners.

Eind vorig jaar startte Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) WinAr met een inventarisatie van het onroerend erfgoed in Tremelo. Hiervoor werd letterlijk heel de gemeente afgestapt en het gebouwde erfgoed in kaart gebracht. Ook de inventaris van het houtig erfgoed wordt momenteel afgewerkt.

Deze inventaris zal niet alleen de basis vormen van een duurzaam erfgoedbeleid in onze gemeente, maar ook als vertrekpunt gebruikt worden voor bv. wandelingen of andere initiatieven. Om de inventaris verder te vervolledigen, zijn we geïnteresseerd in de kennis van onze inwoners over deze en andere gebouwen in de gemeente.

Wil je graag meewerken aan deze inventaris en je kennis delen? Of weet je wel wat over de geschiedenis van je buurt of dorp, of van enkele van de oudere gebouwen? Ken je misschien zelf nog onbekende parels?

Laat het ons weten! In het voorjaar van 2022 nodigen we je uit op een infoavond, waar we de inventaris toelichten en op zoek gaan naar informatie over al die gebouwen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 15 november 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gemeentehuis en meisjesschool

Openingsuren en contact

Erfgoedloket

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
0473 96 48 80
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten