Is jouw kind besmet of in quarantaine? Hou rekening met de richtlijnen.

Een kwart van de besmettingen in onze gemeente betreft kinderen tot 12 jaar en ondertussen werden al 10 klassen in quarantaine gezet. Dit zet grote druk op onze scholen en kinderopvang. Om ingrijpende maatregelen te voorkomen, vragen we met aandrang een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

We zitten in een situatie waarin nog nooit zoveel virus gecirculeerd heeft. Dit merken we in de hele maatschappij en niet in het minst in onze basisscholen. Een kwart van de besmettingen in onze gemeente betreft kinderen tot 12 jaar. Dit zet grote druk op onze scholen en kinderopvang.

Is jouw kind besmet of in quarantaine?

  • Volg steeds de richtlijnen van de school over de noodremprocedure (quarantaine).
  • Respecteer de regels voor quarantaine met het ganse gezin. Meer informatie hierover vind je op www.info-coronavirus.be.
  • Beperk zoveel mogelijk buitenschoolse activiteiten en contact met (kwetsbare) familieleden.
  • Pas altijd de basisregels toe: een goede handhygiëne, verluchten, mondmasker dragen, afstand houden, contacten beperken, …

Maak je je ongerust, dan kan je steeds een zelftest of antigeen-test uitvoeren. Je kan deze verkrijgen bij de apotheker. Indien de zelftest positief is, vraag je een code voor een gratis PCR-test via de Coronalert app of via het callcenter op 02 214 19 19.

Je kan ook de zelfevaluatietool invullen. Heb je een test nodig, dan krijg je een code via de tool. 

Deze maatregelen zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Dankjewel om ze te volgen. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de school of kinderopvang.

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 november 2021
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Evaluatietool

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: