Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Inhuldiging nieuwe schooltoegang Sint-Annaschool op 23 februari

Op woensdag 23 februari huldigen we samen met de leerlingen van de Sint-Annaschool in Baal de nieuwe schooltoegang in de verkeersluwe Lindenlaan officieel in. Hiermee investeert het lokaal bestuur in een verkeersveilige en autoluwe schoolomgeving en het stimuleren van duurzame mobiliteit.

Lokaal bestuur Tremelo werkt elke dag aan het veiliger maken van haar schoolomgevingen en het stimuleren van stappen en trappen naar school. Zo werd bij het herinrichten van de Lindenlaan aan de achterzijde van de Sint-Annaschool in Baal geïnvesteerd in een verkeersveilige en autoluwe toegang tot de school. De chaos aan de schoolpoort in de Baalsebaan zal daardoor afnemen, waardoor heel wat ouders het opnieuw veiliger zullen gaan vinden om hun kinderen te voet of met de fiets naar school te brengen of laten gaan.

Investeren in verkeersveilige schoolomgevingen

Onze schoolomgevingen zijn plaatsen waar dagelijks heel wat mensen vertoeven en zeker veel kinderen. Het zijn vaak drukke, onveilige en chaotische plaatsen. Ouders vinden het onveilig in de schoolomgeving en nemen daardoor de auto. Daartussen bewegen zich fietsers, steppers en voetgangers met onveilige situaties tot gevolg. Het is voor de gemeente, in samenspraak met de scholen, een hele uitdaging om de openbare ruimte zo in te richten dat leerlingen en ouders zich maximaal veilig en zelfzeker voelen om elke dag opnieuw te kiezen voor een duurzame verplaatsing naar school.

Tremelo werkt elke dag aan het veiliger maken van haar zes schoolomgevingen en het stimuleren van stappen en trappen naar school. Zo kregen de straten rond al onze scholen in september nog de herkenbare Octopus kleurvlakken om de zichtbaarheid te verhogen, werd het schuilhuisje van De Lijn tegenover de ingang van de Sint-Annaschool in Baal verplaatst en besliste het lokaal bestuur onlangs om volgend jaar in Basisschool De Cocon, andere scholen volgen later, het beloningssysteem High-Five te introduceren.

Inhuldiging nieuwe schooltoegang Sint-Annaschool 

Op woensdag 23 februari om 11.30 uur huldigen we samen met de leerlingen van de Sint-Annaschool in Baal officieel de nieuwe in- en uitgang van de school in die toegang geeft vanaf de verkeersluwe Lindenlaan.

De kinderen ontvangen die dag een attentie in het thema 'veilig naar school'. De inhuldiging wordt gevolgd door een receptie aangeboden door de directie van de Sint-Annaschool.

Info:
Bert De wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Clara Mertens, mobiliteitsambtenaar, mobiliteit@tremelo.be, 016 52 54 55

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 februari 2022

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: