Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tremelo helpt Oekraïne: alle info centraal verzameld

We krijgen steeds meer zicht op de grote uitdagingen die voortvloeien uit de Oekraïense vluchtelingencrisis. Op onze webpagina 'Tremelo helpt Oekraïne' bundelen we antwoorden op veelgestelde vragen en vind je steeds de meest recente informatie.

Stapsgewijs worden de nodige beslissingen door de verschillende overheidsniveaus genomen en geraakt meer informatie bekend over de opvang van vluchtelingen. Een intern coördinatieteam volgt de situatie op de voet.

Ondertussen verblijven de eerste Oekraïense vluchtelingen al in onze gemeente. De meesten worden opgevangen door Oekraïense familieleden, vrienden of kennissen die al langer in onze gemeente wonen.

Meer dan 40 kandidaat-gastfamilies reageerden op onze oproep naar mogelijke opvanglocaties en bieden een plek aan voor tijdelijke opvang. Onze oprechte dank voor deze golf van solidariteit. Het is natuurlijk belangrijk om de veiligheid en goede ontvangst van de vluchtelingen te waarborgen. Daarom zal, vooraleer we een adres doorgeven aan Brussel, eerst een screening gebeuren door een uittreksel uit het strafregister te vragen en de opvanglocatie te controleren op woonkwaliteitsnormen. Tijdens de plaatsbezoeken inventariseren we ook de noden aan materiële ondersteuning. 

Ook een aantal gemeentelijke opvanglocaties komen in aanmerking voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen. Deze worden op dit moment gebruiksklaar gemaakt. 

Samen met de verschillende diensten en vrijwilligers, waaronder tolken, bereiden we ons voor om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen en wegwijs te maken in onze gemeente.

Heb je vragen over de aanpak van de vluchtelingencrisis in onze gemeente? Op onze website kan je vanaf nu op www.tremelo.be/tremelo-helpt-oekraine de meest recente info vinden.

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 maart 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Tremelo helpt Oekraïne

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: