Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis bloemenzaad voor de bijen

Haal een gratis zakje bijenvriendelijk bloemenzaad aan het onthaal van het gemeentehuis en zet de bijtjes letterlijk in de bloemetjes. Eén zakje bloemenzaad is goed voor 40m² extra bloemenweide. Een mooie bijdrage die een positief effect heeft op de bijenpopulatie.

Wist je dat de bijen een hele grote bijdrage leveren aan onze samenleving? Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van de voedingsgewassen. Zonder de bijen zouden we dan ook een lege winkelkar hebben! Daarom nemen we als gemeente een aantal nodige stappen om deze kleine vrienden te helpen.

Aan de bibliotheek is sinds kort een bijenbuffet aangelegd, vlakbij het bijenhotel. Dit buffet bestaat uit maar liefst 625 bloembollen, bloemenzaad en een aantal vaste planten. Enkele enthousiaste leden van de MiNa-raad namen de aanplanting ervan op zich. Ga er bij je volgende bibliotheekbezoek zeker eens langs!

Maar niet alleen voor het bloemenbuffet werden bloembollen aangeplant. In totaal bestelden we zo'n 7.500 bloembollen die intussen verspreid werden over het hele grondgebied om onze straten en wijken op te fleuren. Daarnaast ook 500 bloemenzaadzakjes, elk goed voor 40 m² bloemenweide. Zo zorgen we voor maar liefst 20.000 m² extra bloemenweide. Dat zijn drie voetbalvelden!

Ook jij kan je steentje bijdragen!

Wil jij de bijen helpen? Haal dan je gratis bloemenzaadzakje aan het onthaal van het gemeentehuis en zorg zo voor een bloeiende tuin én stuifmeel voor de bijen. Per adres kan je één zakje afhalen.

Of doe eens lekker niets! Neem deel aan de actie 'maai mei niet' en maai een maand lang je gras niet. Je zal versteld staan over de bloemenpracht die zich in je tuin ontwikkelt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 12 april 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bijenbuffet bibliotheek

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: