Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Code Oranje voor bos-en natuurgebieden in Vlaams-Brabant

Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen er niet alleen spelen. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam.Wees zelf ook extra alert en meld problemen onmiddellijk via het noodnummer 112.

Omwille van de aanhoudende droogte en de voorspellingen over het uitblijven van enige betekenisvolle neerslag blijft het brandgevaar toenemen. De opschaling naar code oranje, hoog gevaar, geldt op de eerste plaats voor drogere natuurtypes: heidegebieden, naald- en loofbossen op zandbodems. Elders neemt het brandgevaar eveneens toe maar in mindere mate. De code oranje werd voor Vlaams-Brabant afgekondigd vandaag 12 mei, vanaf 10.00 uur.

Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden!

Natuurbeheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet.
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 mei 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Code oranje

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: