Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Help, een wespennest!

Tijdens het voorjaar zijn heel wat wespen druk bezig geweest met de bouw van een nieuw nest. Soms op heel gevaarlijke of hinderlijke plaatsen. Heb jij last van zo’n nest, dan kan je dit melden bij de brandweer. Zij zorgen ervoor dat het nest op een veilige manier weggehaald wordt.  

Zit je met een wespennest en wil je dat graag laten weghalen door de brandweer? Dan kan je een melding maken via het online formulier of bellen naar een brandweerpost in de buurt. Let wel, zo’n interventie is niet gratis. Je betaalt er 69,94 euro voor.

Heb je weinig tot geen last van het wespennest? Dan is een verdelging eigenlijk niet nodig. Integendeel. Hoewel wespen niet de meest aangename dieren zijn, bewijzen ze weldegelijk hun nut. Zo jagen ze op vliegen, bladluizen en muggen en vangen ze veel insecten waardoor het gebruik van verdelgingsproducten daalt. 

Een wespennest dat geen hinder oplevert voor jezelf, je gezin of je (huis)dieren kan je dan ook best ongemoeid laten zodat de wespen hun taak in de natuur ongestoord kunnen vervullen.

Meer info vind je op www.wespennest.vlaanderen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 27 juni 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Wespennest

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: