Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verordening woon- en leefkwaliteit: openbaar onderzoek

De gemeentelijke verordening woon- en leefkwaliteit kadert binnen de beleidsmatig gewenste ontwikkeling voor grotere projecten zoals meergezinswoningen en verkavelingen. De verordening ligt ter inzage van 5 september tot 5 oktober.

Om een tijdelijke luwte te creëren en het kader voor ruimtelijk beleid in de vorm van stedenbouwkundige verordeningen verder uit te werken, voert het lokaal bestuur een tijdelijke beleidsmatig gewenste ontwikkeling woon- en leefkwaliteit in voor grotere projecten zoals meergezinswoningen en verkavelingen.

Om de principes in een wettelijk kader vast te leggen, werkte de dienst omgeving aan de opmaak van een gemeentelijke verordening. Deze verordening werd door de gemeenteraad van 23 juni 2022 voorlopig vastgesteld, en ter advies voorgelegd aan de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Overheid en de GECORO. 

Openbaar onderzoek

De gemeentelijke verordening woon- en leefkwaliteit ligt van 5 september tot 5 oktober 2022 ter inzage in het gemeentehuis en is te raadplegen in de bijlagen. Bezwaren of opmerkingen kan je indienen per post aan Gemeente Tremelo, Veldonkstraat 1, 3120 Tremelo of via e-mail naar omgeving@tremelo.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 05 september 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gemeentehuis

Openingsuren en contact

Omgeving

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20 (elke werkdag behalve woensdag, van 9u tot 12u)
fax
016 52 09 90
e-mail


De dienst Omgeving is elke werkdag, behalve woensdag, telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur. Stel jouw vraag bij voorkeur via e-mail aan omgeving@tremelo.be