Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - OCMW Tremelo zet met aankoop herenhuis in op kernversterking

De raad voor maatschappelijk welzijn keurde op donderdag 29 september de onderhandse verkoopovereenkomst voor de aankoop van een herenhuis in het centrum van Baal goed. De gemeente wil de voormalige gezinswoning een nieuwe invulling geven in het kader van kernversterking.

Het gaat om het herenhuis gelegen in de Baalsebaan 307-309, dat intussen al een tijd leeg staat. Het pand wordt aangekocht voor een bedrag van 450.000 euro. De gemeente wil de voormalige gezinswoning een nieuwe invulling geven.

Het pand biedt namelijk heel wat mogelijkheden. De ligging, in het centrum van Baal vlak bij de lagere school en de site van de nieuwe sporthal, maken het een aangewezen locatie voor kernversterkende projecten.

Zo wordt er onder meer gedacht aan een cohousing project voor alleenstaande moeders en kinderen in het kader van sociale huisvesting. Het pand en de omliggende tuin laten ook toe om verschillende functies te combineren. De verdere invulling zal deel uitmaken van een brede verkenning van mogelijke subsidieerbare projecten.

Het pand zelf heeft een kenmerkende bouwstijl en draagt een stuk geschiedenis mee. In het statige herenhuis woonde tijdens de oorlogsjaren Sylvain Uytterhoeven, koster in Baal en tijdens de Eerste Wereldoorlog lid van het Baalse Hulp- en Voedselkomiteit. In dit huis vergaderde op 11 en 12 september 1914 Koning Albert met de staf van het Belgische leger.


Info:

Bert De Wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Jan Van Herck, schepen van welzijn, jan.vanherck@tremelo.be, 0473 32 37 70
Wim Vandenbroeck, algemeen directeur, algemeendirecteur@tremelo.be, 016 52 54 05

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 september 2022

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Herenhuis Baal

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: