Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Brandweervrijwilliger worden, iets voor jou?

Hulpverleningszone Oost is op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers om haar brandweerposten te versterken. Je hoeft geen uitzonderlijke held of bovenmenselijke sporter te zijn, maar wel over een grote portie doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken.

Als vrijwilliger aan de slag gaan bij de brandweer doe je vanuit een sterk engagement om anderen te helpen. Maar ondanks het feit dat je weet dat je deel zal uitmaken van een hecht team dat een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving, roept het ook vragen op. Wat houdt de baan juist is? Hoe combineer ik mijn brandweeropleiding met mijn job? Welke verloning staat er tegenover? 

Om een antwoord te bieden op al die vragen ontvangt de brandweer je graag op haar infodagen. Meteen ook de ideale gelegenheid om kennis te maken met hopelijk enkele van je toekomstige collega's, de kazerne, de voertuigen en het materiaal. 

Infodagen

Hieronder vind je een overzicht van de infomomenten. Kies zelf de locatie of datum die jou het beste past en kom langs op de voorziene tijdstippen. Inschrijven is niet nodig.

  • Brandweerpost Aarschot:
    26/11 van 9 tot 12 uur

  • Brandweerpost Diest:
    17/12 van 9 tot 12 uur
    19/12 vanaf 20 uur

  • Brandweerpost Haacht:
    17/12 van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur

  • Brandweerpost Landen:
    17/12 van 14 tot 17 uur

  • Brandweerpost Overijse:
    14/12 vanaf 19 uur

  • Brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem:
    10/12 van 10 tot 12 uur
    20/12 van 19 tot 21 uur
    27/12 van 14 tot 16 uur

  • Brandweerpost Tienen:
    10/12 van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur
Federaal geschiktheidsattest

Om te kunnen solliciteren als brandweervrijwilliger heb je een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Dat FGA behaal je door proeven af te leggen bij een opleidingscentrum van de brandweer. Deze proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven. Je mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum je inschrijft. Je krijgt alvast een voorsmaakje van de proeven tijdens de infomomenten.

De data van de verschillende FGA-sessies en inschrijvingsmodaliteiten vind je op www.brandweer.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt.

Heb je jouw FGA al behaald, maar verloopt het in de komende maanden? Voorzie dan tijdig de verlenging door de fysieke proeven te hernieuwen in een brandweerschool naar keuze.

Vacature

Wil jij het brandweerkorps van Hulpverleningszone Oost vervoegen? Wil je wat betekenen voor de mensen in je buurt, en dat samen met een heleboel toffe collega’s? Dan is dit misschien wel de uitgelezen kans voor jou! De vacature en alle verdere informatie kan je binnenkort terugvinden op www.hvzoost.be. Op www.brandweer.be kan je je inschrijven op de Vacature Alert om wekelijks op de hoogte gehouden te worden van nieuwe jobaanbiedingen in de hulpverleningszone.

Dit artikel werd gepubliceerd op 09 november 2022
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Brandweervrijwilliger

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: