Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Publieke inspraak over het plan-MER voor het Beleidsplan Ruimte

Tremelo maakt voor haar grondgebied een Ruimtelijk Beleidsplan op. Om de mogelijke effecten van dit plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, is een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Een eerste stap daarin is de publicatie van een kennisgevingsnota.

Tremelo maakt voor haar grondgebied een Ruimtelijk Beleidsplan op. Dit plan zal de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente sturen en vormgeven. Er is nog geen definitief beleidsplan opgesteld. Er bestaat wel al een conceptnota van het plan. Deze conceptnota vormt de eerste stap in het planningsproces om na te denken hoe onze gemeente er in de toekomst zou kunnen uitzien.

Om de mogelijke effecten van dit plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, is een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Een eerste stap daarin is de publicatie van een kennisgevingsnota. In die nota vind je onder meer een beschrijving van het plan en een voorstel van de methode waarop de milieueffecten van dat plan in het uiteindelijke plan-MER beschreven en bestudeerd zullen worden.

Vanuit je kennis van de omgeving kan je de milieueffecten aangeven die volgens jou extra onderzocht moeten worden en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kan je voorstellen formuleren voor mogelijke locatie- of inrichtingsalternatieven. Je wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de inspraakprocedure. Milieueffecten zijn onder meer effecten op de gezondheid en veiligheid van de mens, op mobiliteit en ruimtelijke ontwikkelingen, en op bodem, water, lucht, fauna, flora, landschap en geluid.

De kennisgevingsnota inkijken: PL0294_kennisgevingsnota.pdf (2.68 MB) "pdf"

De kennisgevingsnota kan  geraadpleegd worden:

  • bij de gemeente Tremelo (na afspraak)
  • bij het Team Mer in Brussel (na afspraak)

Reageren op de kennisgeving

Je moet jouw reactie binnen de wettelijke termijn van 30 dagen bezorgen. Uiterlijk op 19/04/2023.  Dat kan bij voorkeur via mail naar mer@vlaanderen.be of via het digitaal inspraakformulier.  Je kan jouw reactie ook ter plekke afgeven aan het Team Mer in Brussel of ze met de post versturen naar het Team Mer op onderstaand adres.

Departement Omgeving
Team Mer
Plan-MER 0294 (Beleidsplan Ruimte gemeente Tremelo)
Koning Albert II-laan 20 bus 8 - 1000 BRUSSEL
mer@vlaanderen.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 maart 2023
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • vlaanderen-omgeving

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: