Persinfo - Bibliotheek opent Taalpunt Nederlands

Het Taalpunt Nederlands is een fysieke locatie in de bibliotheek waar anderstaligen en laaggeletterden de Nederlandse taal kunnen leren op hun niveau. Tijdens het feestelijk openingsweekend op 2 en 3 juni organiseert de bib verschillende taalactiviteiten. Samen doorbreken we de taalbarrière.

Door een bezoek aan het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek krijgen anderstalige nieuwkomers de kans om op een ontspannen manier Nederlands te oefenen, op hun eigen tempo en volgens hun eigen interesses. Ze vinden er allerlei materiaal op maat, zoals leesboeken, prentenboeken, taalspelletjes, de krant en nog zoveel meer.

De boeken in het Taalpunt zijn ideale educatieve middelen voor anderstalige ouders om samen met hun kind Nederlands te leren. Er is een collectie voor jeugd en volwassenen. Het Taalpunt is er ook voor leerkrachten, zorgleerkrachten en brugfiguren zoals maatschappelijk werkers, onthaalouders, kinderbegeleiders ... die in contact komen met anderstaligen.

Als lid van de bib kan je alle materialen gratis uitlenen.


Feestelijk openingsweekend

Tijdens het feestelijk openingsweekend organiseert de bibliotheek verschillende taalactiviteiten:

Lezing Tülin Erkan
vrijdag 2 juni om 20 uur in de Lindebloesem

Tülin Erkan (1988) bestaat helemaal uit taal. Ze groeide op in Oostende, met een Britse grootmoeder, een Frans-Nederlandstalige moeder en Turkse vader. Ze verdeelt haar tijd tussen copywriting, tekstredactie, columns en boeken. Over haar debuut ‘Honingeter’ waren alle recensenten dolenthousiast. Ze komt met plezier vertellen over haar schrijfproces, over de clash tussen moeder- en vadertaal, over hoe vreemd de dingen soms lopen, over toeval en geluk, over schrijfangst en durf.

Verhalen in alle talen
zaterdag 3 juni om 10 uur in de bibliotheek

Laat je meevoeren door de wondere klanken van verschillende talen. Onze leesvrijwilligers lezen een verhaal voor in een andere taal en in het Nederlands. Of het verhaal nu in het Deens, Pools of Arabisch wordt verteld: alle kinderen begrijpen het verhaal dankzij de interactieve manier van vertellen. Voor kinderen van 4 tot 10 jaar.


Op de foto: Bibliothecaris Els Dewolf en schepen Diane Willems met stagiaire Ariadne Derhore die het Taalpunt Nederlands samen met het bibteam vorm gaf.

Info:
Diane Willems, schepen van cultuur, diane.willems@tremelo.be, 0472 21 83 31
Els Dewolf, bibliothecaris, bibliotheek@tremelo.be, 016 52 54 74

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 mei 2023

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Opening Taalpunt Nederlands

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: