Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Omgevingsvergunning nieuwe sporthal aan 't Zand in Baal goedgekeurd

De bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe vrijetijdscomplex aan ’t Zand in Baal definitief goedgekeurd. In het najaar starten de werken aan de bouw van een multifunctionele sporthal, een Hoppinpunt en parkeerfaciliteiten.

Na het laatste openbaar onderzoek keurde de bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant de omgevingsvergunning voor het vrijetijdscomplex in Baal goed. De omgevingsvergunning omvat de bouw van een multifunctionele sporthal, de realisatie van een Hoppinpunt met bewaakte fietsenstalling en openbaar toilet, de aanleg van een straatplein met verhoogd bus perron en de aanleg van een parking met overdekte fietsenstalling.

Met de bouw van een multifunctionele sporthal biedt het lokaal bestuur een duurzame oplossing voor sport- en vrijetijdsbeleving in onze gemeente. Via een participatietraject konden inwoners en verenigingen hun mening geven over de plannen voor de ontwikkeling van de site aan 't Zand, naast het sociaal huis in Baal. De ontwerpplannen van de sporthal komen maximaal tegemoet aan de voorstellen van de verenigingen en houden rekening met de aandachtspunten uit de mobiliteits- en toegankelijkheidstoets.

Tijdens het openbaar onderzoek kwamen er nog enkele bezwaren van buurtbewoners rond parkeerdruk en (geluids)overlast. Om hieraan verder tegemoet te komen werden de ontwerpplannen bijgestuurd. De overdrukparking is omgevormd tot een volwaardige parking, het terras aan de cafetaria veranderd in een groendak, en een ruimere groene buffer rond de site moet zorgen voor voldoende privacy. De gewijzigde plannen werden na een positief advies van de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) definitief goedgekeurd.

De volgende stap is het aanstellen van een aannemer. Daarna, vermoedelijk in het najaar, kunnen de werken starten. De bouwwerken zullen ongeveer 14 maanden duren.


Omgevingsvergunning raadplegen in het omgevingsloket

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 augustus 2023
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Sporthal

Openingsuren en contact

Omgeving

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20 (elke werkdag behalve woensdag, van 9u tot 12u)
fax
016 52 09 90
e-mail


De dienst Omgeving is elke werkdag, behalve woensdag, telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur. Stel jouw vraag bij voorkeur via e-mail aan omgeving@tremelo.be