Start werken vrijetijdscentrum 't Zand

De werken aan het vrijetijdscentrum 't Zand in Baal zijn gestart. Een sportcomplex met onder meer een gloednieuwe sporthal. De opening staat in het voorjaar van 2025 gepland.

De sporthal wordt gebouwd langs de Baalsebaan en zal een hedendaagse en duurzame oplossing bieden voor vrijetijdsbeleving. Binnen wordt een grote sportzaal voorzien met voldoende ruimte om verschillende binnensporten te beoefenen zoals basketbal, korfbal of zaalvoetbal. Er komt ook een aparte danszaal en kantoor- en vergaderruimte voor de dienst vrije tijd. Aan de voorgevel wordt tenslotte nog een hoppinpunt geïntegreerd met een afgesloten en bewaakte fietsenstalling, een luifel als wachtplaats aan de bushalte en een publiek toilet.

Buiten worden nieuwe parkings voorzien en een fietsenstalling. Om de toegankelijkheid te optimaliseren zullen er in het buitengebied paden aangelegd worden zodat de achterliggende wijken eenvoudig per fiets of te voet bereikbaar zijn.

Om het hemelwater op te vangen komt er een infiltratievoorziening in de vorm van een wadi, een soort ondiepe kuil. Het gebied rond deze wadi zal beplant worden en voorzien van zitbanken zodat de zone kan gebruikt worden door de inwoners om te ontspannen. Daarnaast worden nog groenbuffers aangelegd om de mogelijke overlast naar omwonende zoveel mogelijk te minimaliseren. 

Het vrijetijdscentrum is een ontwerp van de dienst Gebouwen en Infrastructuur van Interleuven. Zij zullen ook instaan voor de veiligheidscoördinatie en de werfopvolging. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 november 2023
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • vrijetijdscentrum 't Zand - start werken

Openingsuren en contact

Vrije tijd

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 40
fax
016 53 56 85
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: