Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Kennismaken met de gemeentelijke dienstverlening op 10/12

Op zondag 10 december staan de medewerkers van lokaal bestuur Tremelo paraat om een 150-tal nieuwe inwoners te ontvangen en het gemeentelijk aanbod uit de doeken te doen. Ook voor wie al langer in onze gemeente woont, valt er heel wat te ontdekken.

Ieder jaar mogen we zo'n 250 à 300 nieuwe huishoudens in onze gemeente verwelkomen. Bij inschrijving in het bevolkingsregister ontvangen ze een onthaalpakket met heel wat nuttige informatie en interessante voordelen. Om hen op een leuke manier onder te dompelen in alles wat Tremelo te bieden heeft en hen verder wegwijs te maken binnen de gemeentelijke diensten, organiseert het lokaal bestuur op zondagvoormiddag 10 december een onthaalmoment voor nieuwe inwoners. Een 150-tal nieuwe inwoners hebben zich hiervoor ingeschreven.

Er is ook goed nieuws voor wie al langer in onze gemeente woont en grondiger wil kennismaken met de diensten. Want van 14 tot 17 uur zetten we de deuren open voor iedereen.

Op de dag zelf kan men terecht op drie locaties: het gemeentehuis, de bibliotheek en zaal Lindebloesem.

In het gemeentehuis verzamelen de diensten communicatie en participatie, burgerzaken, milieu en mobiliteit, omgeving, woonloket en erfgoed. Alsook het sociaal huis, de thuisdiensten, technische dienst, politie, brandweer en het Rode Kruis.

In de bibliotheek kunnen inwoners dan weer kennismaken met de vrijetijdsdiensten bibliotheek, sport, jeugd, senioren, cultuur, toerisme en lokale economie. Ook het team van de buitenschoolse kinderopvang, de onthaalouders en Huis van het Kind geven graag een woordje uitleg. Met vragen rond digitalisering kan men terecht bij de digibus op het plein.

Het bezoek starten of afronden kan in zaal Lindebloesem, waar iedereen op eigen tempo kan genieten van een hapje en drankje.


Onthaalmoment nieuwe inwoners (met inschrijving):
zondag 10 december van 9 tot 14 uur


Vrij inloopmoment voor alle inwoners:
zondag 10 december van 14 tot 17 uur


Info:

Bert De Wit, burgemeester, burgemeester@tremelo.be, 0476 85 80 02
Nadia Gijsemans, communicatie en participatie, communicatie@tremelo.be, 016 52 54 02

Dit artikel werd gepubliceerd op 04 december 2023

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Onthaal nieuwe inwoners

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: