Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek: Vaststelling Inventaris Bouwkundig Erfgoed

Eind 2020 startte WiNar met de inventarisatie van waardevolle gebouwen in de gemeente. Deze lijst wordt nu definitief vastgesteld om in de toekomst onze waardevolle gebouwen zo veel mogelijk te kunnen behouden en beschermen.

Tremelo is sinds 2020 lid van WinAr, een intergemeentelijke erfgoeddienst, en erkend als onroerenderfgoedgemeente. Hierdoor kan het lokaal bestuur op eigen initiatief een onroerenderfgoedbeleid uitrollen. Eind 2020 startte WinAr met de inventarisatie van waardevolle gebouwen in de gemeente. Deze lijst werd voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad van 23 november 2023 en zal na openbaar onderzoek voor definitieve goedkeuring worden voorgelegd.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek loopt van 1 februari tot en met 1 april 2024. Tijdens deze periode ligt de Inventaris Bouwkundig Erfgoed ter inzage in het gemeentehuis (elke dinsdag na afspraak via 016 52 54 20) en is te raadplegen in de bijlagen. Bezwaren of opmerkingen kan je indienen

  • aangetekend per post aan Gemeente Tremelo, dienst Omgeving, Veldonkstraat 1, 3120 Tremelo
  • afgeven tegen ontvangstbewijs aan het onthaal in het gemeentehuis
  • via e-mail naar onroerenderfgoedgemeente@tremelo.be met ontvangstbevestiging

Individuele betrokkenen ontvangen een persoonlijke brief.

Erfgoed, iets om voor te zorgen

Wil je meer weten over het prachtige erfgoed in onze gemeente en waarom dit zo belangrijk is? Lees dan het artikel op pagina 8-9 van het infomagazine.

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 januari 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Herenhuis Baalsebaan 309

Openingsuren en contact

Omgeving

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 20 (elke werkdag behalve woensdag, van 9u tot 12u)
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten


De dienst Omgeving is elke werkdag, behalve woensdag, telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur. Stel jouw vraag bij voorkeur via e-mail aan omgeving@tremelo.be