Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heraanleg kruispunt Baalsebaan - Villastraat - Kruisstraat

In maart start de heraanleg van het kruispunt Baalsebaan en Kruisstraat (aan Aldi). Met deze belangrijke infrastructuurwerken willen we het kruispunt fietsveiliger maken en een vlottere verkeersstroom vanuit de Baalsebaan richting Keerbergen garanderen.

Het voorsorteervak richting Keerbergen maken we breder en langer om een vlottere doorstroming te bekomen op de hoofdas en sluipverkeer in de woonwijken tegen te gaan. Om dit te realiseren leggen we een knip aan in de aansluiting met de Villastraat. Enkel voetgangers, fietsers en bromfietsers zullen nog doorkunnen. In het deel van de Villastraat tussen Sperwerslaan en Baalsebaan wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven.

Het fietspad richting Tremelo wordt doorgetrokken en zal aansluiten op de rijweg met een rugdekkend verkeerseilandje. De rugdekking zorgt voor een versmalling met poorteffect die het verkeer richting rotonde afremt en de fietsers beschermt wanneer ze de rijbaan opkomen.

De eigenlijke infrastructuurwerken starten begin maart en duren ongeveer 4 weken. Tijdens de werken worden in de Kruisstraat verkeerslichten geplaatst voor beurtelings verkeer. 

Buurtbewoners worden persoonlijk op de hoogte gebracht.Dit artikel werd gepubliceerd op 29 januari 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Heraanleg kruispunt aan Aldi

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: