naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eerste fietsvriendelijke straten goedgekeurd

Eind september keurde de gemeenteraad de aanleg goed van vijf fietsvriendelijke straten. Dit is de eerste stap in de uitbouw van een netwerk van fietsvriendelijke straten en fietsstraten.

De eerste fietsvriendelijke straten worden ingericht in de Processieweg, Pastoor Van Winkelstraat en Kerkstraat, en in het drukke fietstracé Kleine Bollostraat en Guldensporenlaan. De mobiliteitsdienst voerde er, op vraag van de gemeentelijke werkgroep mobiliteit en de verkeersadviesraad, metingen en analyses uit, die stapsgewijs hebben geleid tot de juiste conclusies.
 
In een fietsvriendelijke straat zijn vooral fietsers welkom, de maximumsnelheid is 30 km/uur, en in het straatbeeld wordt de aanwezigheid van fietsers duidelijk in de verf gezet door wegmarkeringen en het bijhorende informatieve bord. Autobestuurders mogen de fietsers enkel voorbijsteken wanneer ze dat op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen en ze minstens een meter afstand houden. Dat is trouwens het enige verschil met een fietsstraat, waar auto's fietsers niet mogen inhalen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 15 oktober 2018
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Fietsvriendelijke straat

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 20.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.