naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Minimale levering aardgas in de winter

Verwarm je jouw woning met aardgas en betaal je jouw verbruik vooraf met een aardgasbudgetmeter? Dan kan het OCMW je in de winter een minimale levering aardgas toekennen.

In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Soms wordt het zo koud dat je met wat je oplaadt op jouw aardgasbudgetmeter jouw woning onvoldoende warm krijgt. Het is dan ook mogelijk dat je zonder aardgas dreigt te vallen eens het verbruikskrediet volledig op is en er geen geld is voor een volgende oplaadbeurt. Om dit te voorkomen, kan je bij het OCMW een tussenkomst vragen om jouw aardgasbudgetmeter op te laden.

De OCMW’s kunnen van 1 december tot 31 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen op de aardgasbudgetmeter van mensen die onvoldoende geld hebben om hun woning te verwarmen. De halfmaandelijkse tussenkomsten voor de winterperiode 2018-2019 zijn afhankelijk van het woningtype en het statuut van de afnemer en varieren tussen minimaal  20,66 euro en maximaal 57,66 euro.

Beschik je over een aardgasbudgetmeter, doe dan zeker navraag bij het OCMW of je kan genieten van minimale levering aardgas.

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 januari 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Minimale levering aardgas

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 18.00 - 20.00 uur
Morgen gesloten

Op woensdag is de Sociale dienst telefonisch bereikbaar.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.