naar top
Gemeente Tremelo

Damiaan Beweegt, het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt

Damiaan viert dit jaar feest, want onze grootste Belg is 10 jaar heilig! Daarom krijgt ook Wandelen met Damiaan, het jaarlijkse wandelevenement op Hemelvaartsdag, een extra feestelijk kleedje. Door de vele nieuwe activiteiten werd het evenement herdoopt tot “Damiaan Beweegt”.
Damiaan Beweegt wordt hét solidariteitsfestival dat iedereen beweegt

Wandelen, fietsen, feesten of cruisen met de moto. En daarna lekker lang blijven hangen in twee bruisende volkstenten met optredens, vermaak op de leuke Vlaamse kermis of op het gezellige wereldfeest met marktjes en kinderanimatie. Op heel de Damiaansite, rond het Damiaanmuseum, vind je marktstandjes, kinderanimatie, optredens en … een fantastische sfeer!

Dé nieuwe uitdaging is de Damiaanrun voor kinderen én volwassenen

Dit jaar is er ook de Damiaanrun, dé nieuwe obstakelrun voor gezinnen en vrienden! Met het gezin of met vrienden mee klauteren en klimmen, joggen en springen, kruipen en wringen met Damiaan. Deze gezinstocht is toegankelijk voor iedereen van 6 tot 66 jaar en neemt de deelnemers mee op avontuur in Damiaans geboortestreek. Door gebouwen, midden in prachtige natuur, door de modder, over het water, … Plezier en spektakel verzekerd!

Het Wosh- koor brengt ‘Cantate voor kleine helden’.

We sluiten de dag feestelijk af met een prachtig, kleurrijk en muzikaal optreden in de kerk van Ninde. Zingend brengen we een eresaluut aan Damiaan De Veuster en alle kleine helden die zich inzetten voor een betere wereld.

Damiaan beweegt ook het verenigingsleven

Damiaan Beweegt is een unieke samenwerking van alle partners op de Damiaansite: Damiaanmuseum, WZC Damiaan, Huize De Veuster, parochie Ninde en gemeente Tremelo. Damiaanactiegroep NBT blijft de drijvende kracht en kan dit jaar op vele andere Tremelose verenigingen rekenen. Samen met de GROS, Cultuurraad, Natuurpunt, KWB TNB, Femma Ninde, CM, WTC Damiaan, Samana Ninde en de Tremelose Bib maken we er een Tremeloos topfeest van!


Damiaan beweegt
donderdag 30 mei
Damiaansite, P. Damiaanstraat 37, Tremelo
Vrij inschrijven en starten vanaf 8 uur
Damiaanrun: inschrijven verplicht! www.damiaanrun.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 maart 2019

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Damiaan beweegt

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 02
fax
016 52 54 09
e-mail

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.