Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Bewoners van Pater Damiaanstraten en -pleinen krijgen cadeautje

Dit jaar vieren we de 10de verjaardag van de heiligverklaring van de grootste Belg Pater Damiaan. Daarom heeft het Damiaanmuseum een cadeautje in petto voor de bewoners van meer dan 40 Pater Damiaanstraten, -pleinen en instellingen in ons land...

... zij krijgen binnenkort het stripverhaal 'Getekend Damiaan' in de bus.

In ons land zijn talrijke straten en pleinen naar Pater Damiaan genoemd. Om zijn feestelijke verjaardag te vieren stuurt het Damiaanmuseum een cadeautje naar een bewoner van iedere straat, plein, school, … die naar Damiaan is vernoemd. Met het stripverhaal 'Getekend Damiaan' spreken we de bewoners op een leuke manier aan over de naam die hun straatnaambordje of instelling siert. We informeren hen over wie die man was en over het feit dat we dit jaar iets speciaal plannen om die uitzonderlijke man te eren. We vragen hen ook om zich te engageren deze boodschap en het stripverhaal te delen met andere buren. Zo wandelt het verhaal van Damiaan straks huis per huis door elke Pater Damiaanstraat of -plein in heel het land. En maken we van de bewoners trotse ambassadeurs van de Damiaanbeweging.

10 jaar Damiaan Heilig

Op 11 oktober 2019 vieren we de 10de verjaardag van de heiligverklaring van de grootste Belg Pater Damiaan. Het Damiaanmuseum laat deze verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan en plant een nieuw Damiaanjaar onder de noemer 'Damiaan inspireert'.
Via tal van activiteiten in Tremelo en Leuven zal dit Damiaanjaar het enthousiasme rond Damiaan en zijn actuele boodschap en waarden aanwakkeren en zo de mensen samenbrengen in een nieuwe Damiaanbeweging.

Het Damiaanjaar en de nieuwe Damiaanbeweging lanceren we formeel met een persmoment op 5 april 2019 in het Damiaanmuseum.

Info:
Ruben Boon, Damiaan Vandaag, info@damiaanvandaag.be, 016 31 63 68
Pieter Geens, Toerisme Tremelo, toerisme@tremelo.be, 016 52 54 44

Dit artikel werd gepubliceerd op 05 maart 2019

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Getekend Damiaan

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: