naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wil jij ook mee bebossen?

In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos gaan we samen met het Regionaal Landschap Noord-Hageland op zoek naar particuliere eigenaars die op een van hun percelen een bos willen aanplanten.

De eigenaars worden begeleid met advies en het hele bebossingsproces wordt ondersteund van vergunning tot aanplant inclusief het beheer van het toekomstig bos.

Bossen helpen ons de effecten van klimaatverandering op te vangen en fungeren met andere woorden als een stabilisator voor ons klimaat. Een gezond bos levert tal van voordelen voor onze eigen gezondheid. Het filtert niet alleen het fijn stof uit onze lucht, maar werkt ook als een ontstressende factor voor omwonenden door een stimulans te bieden aan volwassenen om te sporten en aan kinderen om te spelen en ravotten. Een inheems bos is een hotspot van biodiversiteit. Vele dieren en planten vinden er beschutting en vervolledigen het tot een robuust ecosysteem. Economisch zijn bossen onmisbaar. Deze natuurlijke fabrieken leveren ons een duurzame, hernieuwbare en onschadelijke grondstof: hout.

Wil jij graag weten of jouw perceel in aanmerking komt voor bebossing?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met Bert Vandebosch, projectmedewerker Bos & Biodiversiteit, bert.vandebosch@rlnh.be, 0499 88 64 99.

Dit artikel werd gepubliceerd op 01 april 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bos

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.