naar top
Gemeente Tremelo

Persinfo - Fietseling trekt de toeristische kaart

Op zondag 11 augustus organiseren de gemeenten Begijnendijk, Herselt en Tremelo een nieuwe editie van de Fietseling. Sportievelingen, recreatieve fietsers en gezinnen kunnen genieten van enkele mooie, rustige fietsroutes langs toeristische plekjes.

De nieuwe fietsroutes werden samengesteld aan de hand van een uitgebreid aanbod aan toeristische trekpleisters en animatie. Zo wordt dit jaar een unieke route van 80 km bewegwijzerd om volop de toeristische kaart te trekken. Deze route wordt ook gebruikt als basis voor bijna alle kortere routes van 60, 40 en 20 km, zodat de toeristische trekpleisters rijkelijk aan bod komen. Wil je een bezoek brengen aan het Sven Nys Cycling Center, Damiaanmuseum, de festivalweide en het bezoekerscentrum Rock Werchter X? Of liever een streekproductenmarkt en kindercrossparcours bijwonen? Het is allemaal mogelijk! Na het behalen van de eindmeet kan je de dag op alle hoofdstartplaatsen feestelijk afsluiten met kinderanimatie en een aantal toffe optredens.  

Inschrijven en vrij starten kan vanaf 7 uur in het centrum van Begijnendijk, Herselt, Ramsel en Tremelo. De deelnameprijs bedraagt 5 euro, incl. verzekering, optredens, animatie, bezoek belevingscentra en -activiteiten, fietshersteldienst en -oplaadpunt, een drankje en een tombolalotje dat kans geeft op mooie prijzen. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis, maar moeten wel ingeschreven worden.

Bekend wielertalent in Tremelo

In Tremelo begeleidt Jurgen Van Goolen, gewezen profrenner en huidig wereldkampioen Granfondo, de groepsstart (9u).

Voorafgaand aan deze groepsstart (8u30 tot 8u45) zal niemand minder dan werelduurrecordhouder Victor Campenaerts een signeersessie geven.

Na de fietstocht kan men op het Damiaanplein genieten van optredens van Johan Veugelers (14u), Kontrair (15u) en Les Copines (17u30). Voor de jongste coureurkes zijn er springkastelen, grime en kinderanimatie Mr. Creezy (14u-17u). Bij een lekker hapje of drankje in de lounge bar.


Volledige programma in Tremelo en deelnemende gemeenten op www.fietseling.org.

Dit artikel werd gepubliceerd op 02 augustus 2019

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Fietseling

Openingsuren en contact

Dienst Vrije Tijd

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 40
fax
016 53 56 85
e-mail

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.