naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een spelotheek voor Tremelo

Op zaterdag 28 september opent de bibliotheek zijn gloednieuwe spelotheek. De spelotheek is een nieuwe uitleendienst binnen de bibliotheek en biedt leners een collectie van meer dan 100 gezelschapsspelletjes en puzzels aan.

Iedereen is welkom op zaterdag 28 september vanaf 9 uur in de bibliotheek.

Na de officiële inhuldiging van de spelotheek door het gemeentebestuur is er een spelmoment waar zowel jong als oud de kans krijgen om de spelletjes te ontdekken en zelf meteen al eens de speelvogel uit te hangen.

Samen met de opening van de spelotheek wordt ook het kunstwerk "Raad eens hoeveel…" van Tremelose kunstenares Trees Ghysels onthuld. Het kunstwerk refereert naar het boek "Raad Eens Hoeveel Ik van Je Hou" van Sam McBratney en zal in de toekomst de kantoren van de bibliotheek opfleuren.

"Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind en goed speelgoed geeft hen de kans tot oefenen, ontdekken en fantaseren. Per lener kan je twee stuks speelgoed ontlenen voor een periode van 3 weken en betaal je slechts 1 euro per spel. Het overgrote deel van de collectie is tweedehands en werd verkregen via giften van de inwoners van de gemeente. Oude spelletjes krijgen zo dus een tweede thuis in de bibliotheek."

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 september 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Spelotheek

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
Kruisstraat 123120 Tremelo
tel.
016 52 54 73
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur


De bibliotheek blijft voorlopig gesloten. Wil je gebruik maken de dienst bib aan huis of het afhaalsysteem? Je kan bereiken via e-mail of via telefoon van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 uur en op dinsdagavond van 18 tot 20 uur. Ook de afhaalmomenten gaan op deze tijdstippen door.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.