Duurzame held: Laura Sacré

Vandaag zetten we onze eerste duurzame held in de kijker. Laura Sacré baat in Baal het winkeltje Hip & Groen uit en vertegenwoordigt SDG-doelstelling 12: 'Verantwoorde consumptie en productie'.

Laura kon de winkel Hip & Groen overkopen van een Nederlandse vrouw. Dit was ideaal voor haar, want ze zat zelf al langer met het idee om een ecologische winkel uit te baten.

Sinds de geboorte van haar zoontje is zij bewuster geworden over welke producten ze allemaal gebruikt en zeker over welke producten ze allemaal op de huid van haar zoontje smeert.

Hip & Groen onderscheidt zich op vlak van persoonlijke aanpak. Laura verkoopt draagzakken, maar gaat er niet zomaar eentje verkopen. Ze wil enkel verkopen, als de mensen eerst op draagconsult zijn geweest. Zo weten ze welke draagzak echt bij hen past. Ook vindt ze het heel belangrijk dat mensen niet zomaar geld uitgeven, zonder er eerst goed over na te denken.

Hip & groen richt zich niet naar een specifieke doelgroep. Iedereen is welkom. In de toekomst wil ze haar assortiment vergroten, zodat ze meer mensen kan bereiken.

Het leukste aan haar job vindt Laura de kritische vragen die ze krijgt van haar klanten. Ook vindt ze het fijn als er elk jaar meer duurzame en ecologische producten bijkomen.
De 'Week van de Duurzame Gemeente ' valt zeker in de smaak bij haar. Laura vindt het een heel leuk initiatief en is blij dat enkele lokale helden in de kijker worden gezet. Ze hoopt dat mensen zo bewuster gaan kopen.

Meer weten over Laura? Lees dan zeker ons uitgebreid interview met haar in onze volgende blogpost of op onze Facebookpagina.

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 september 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Laura Sacré

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: