Duurzame helden: Irena en Delphine

Maak kennis met deze twee straffe madammen: Irena en Delphine. Ze werken beiden al 12 jaar als vrijwilliger in het Woonzorgcentrum Damiaan. Dit doen ze met veel passie en liefde. Irena en Delphine vertegenwoordigen SDG 3 'Goede gezondheid en welzijn'.

Irena en Delphine zijn beiden 12 jaar geleden met verschillende redenen als vrijwilliger gestart. Ondertussen zijn ze zo op elkaar ingespeeld dat ze geen woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen.

Irena en Delphine helpen mee in de breiclub en in de naaiclub. Verder gaan ze ook mee met de bewoners naar Scherpenheuvel, de markt, de fanfare in Werchter en zo zijn er tal van activiteiten waar ze aan meedoen.

Het vrijwilligersbloed zit in de familie, want ook de kleinzoon van Irena (13 jaar) werkt als vrijwilliger op de pannenkoekenbak. Graag zouden ze meer vrijwilligers over de vloer willen zien. Ze zeggen zelf dat ze niet meer van de jongste zijn en sleuren met tafels of stoelen wordt dan wat moeilijker.

Dus lees je dit nieuwsbericht en je heb momenten in de week waar je even niet weet wat doen? Kom dan zeker als vrijwilliger helpen in het Woonzorgcentrum. Kun je maar een voormiddag? Geen probleem! Alle hulp is meer dan welkom.

Buurtrestaurant

Nu troffen we Irena en Delphine aan in het buurtrestaurant. An Gijsemans, Kwaliteitscoördinator van het Woonzorgcentrum Damiaan geeft wat meer informatie:

"De bedoeling van het woonzorgcentrum is dat de mensen uit de buurt en de familie van de bewoners op een aangename manier kennismaken met de campus. Ze genieten van een driegangenmenu aan een schappelijke prijs met hun dierbaren en sluiten de middag af met een optreden van een al dan niet bekende artiest. De bewoners en hun familieleden vinden het een heel leuk initiatief."

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 september 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Duurzame helden: Irena en Delphine

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: