naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word een Control Cruiser!

In oktober vindt de campagne 'Control Cruiser' van de VSV plaats. In plaats van overtreders te berispen, worden bestuurders die zich wel goed aan de regels houden bedankt. Haal gratis een bord af aan het onthaal en plak het tegen je raam aan de straatkant. Zo kan jij andere chauffeurs aanmoedigen.
Bedank eens een voorbeeldige chauffeur

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Tremelo blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen naam: Control Cruiser. En iedereen krijgt de kans om de Control Cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Bord aan het raam

Alle Control Cruisers in Vlaanderen zullen in oktober in een grootschalige campagne bedankt worden. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen, maar ook in de straten waar het er echt toe doet: de jouwe. Daarvoor ontwikkelde de VSV borden die inwoners aan hun raam kunnen hangen. Borden waarmee je alle voorbeeldige chauffeurs in je straat kan bedanken.

Tremelo wil deze campagne ondersteunen en verdeelt daarom 100 immoborden. Dit bord kan je tegen je raam aan de straatkant ophangen. Zo kan je de chauffeurs in jouw straat aanmoedigen om zich aan de snelheid te houden. Aan het onthaal van het gemeentehuis kan je jouw gratis exemplaar afhalen.

Maar je kan nog meer doen. Je kan op de website www.beloofd.be je belofte registreren om je voortaan altijd aan de snelheid te houden. Met andere woorden: word zelf een Control Cruiser!

Dit artikel werd gepubliceerd op 02 oktober 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Control Cruiser

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 20.00 uur
(enkel op afspraak)
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur

 

Richtlijnen bij het plannen van jouw bezoek 

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers blijven onze gebouwen gesloten en werken we enkel op afspraak

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.