naar top
Gemeente Tremelo

WEG met wegwerp

Tsjing! Laten we klinken op herbruikbare bekers en een groenere toekomst. Vanaf 2020 zal het op alle evenementen van schoolfeesten tot grote festivals - verboden zijn om drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes.

Frisdrank moet aangekocht worden in glazen flessen of getapt via een mixsysteem, en aan de consument geserveerd in herbruikbare bekers. Hetzelfde geldt voor bieren die uit vaten of glazen flessen worden getapt en geschonken. 

Kies je er als organisator toch voor om wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes te gebruiken, dan kan dat enkel wanneer je die wegwerpbekers voor 90% (en vanaf 2022 voor 95%) opnieuw inzamelt. Dat zal je ook moet kunnen bewijzen. Het is niet genoeg dat je sorteerbakken of vuilbakken plaatst, er zal een of ander retoursysteem moeten bedacht worden om die 90% te garanderen.

Informatie hierover kan je vinden op de website www.ovam.be/degroenevent. Daar vind je een handige handleiding en heel wat nuttige tips. 

Bij de milieudienst kan je herbruikbare bekers uitlenen voor je evenement of activiteit. Doe je aanvraag ruim op voorhand! 

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 oktober 2019
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Herbruikbare bekers

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.