naar top
Gemeente Tremelo
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persinfo - Tremelo bouwt openbaar verlichtingspark om naar leds

Het gemeentebestuur van Tremelo heeft beslist om haar integrale openbare verlichtingspark tegen 2030 om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. Om dat mogelijk te maken, tekende het een overeenkomst met netbedrijf Fluvius.

Via de versnelde ombouw mikt Tremelo vooral op een forse daling van haar energieverbruik,
-kosten en CO2-uitstoot. Deze beslissing kadert binnen de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant 2030 waarin de gemeente zich engageert om tegen 2030 de uitstoot van CO2 op haar grondgebied met 40% te verminderen. Tegelijk biedt de ombouw op termijn ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of toepassingen voor slimme steden. 

Ledombouw van Tremelo in cijfers

In Tremelo staan momenteel 2.768 verlichtingstoestellen opgesteld waarvan 63 leds (2,5%). Het energieverbruik van openbare verlichting vertegenwoordigt ongeveer de helft van de totale energiekosten van de gemeente. Bovendien stijgen de onderhoudskosten van de bestaande armaturen. Dankzij de snelle ledombouw zal de gemeente jaarlijks een aanzienlijke kostenbesparing realiseren en een daling van het energieverbruik en de CO2-uitstoot met 40% tegen 2030. 

Minimale hinder voor buurtbewoners

Om het volledige lichtpark om te bouwen tegen 2030 moeten er 225 toestellen per jaar worden omgebouwd. Zoals altijd tracht Fluvius alle hinder voor bewoners en verkeer tot een minimum te beperken. Zo loopt de plaatsing van de nieuwe verlichtingsarmaturen gespreid in de tijd.

Info:
Nick De Rijck, schepen van openbare werken, nick.derijck@tremelo.be
, 0476 85 80 05
Rudy Van der Auwera, technische uitvoeringsdienst, rudy.vanderauwera@tremelo.be, 016 52 54 91

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 oktober 2019

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • LED

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 02
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.