naar top
Gemeente Tremelo

Veilig & Vlot door Tremelo: fietspaden in de (rode) verf gezet

Het nieuwe mobiliteitsplan zet de lijnen uit voor een verkeersveilige en verkeersleefbare gemeente waar iedereen zich veilig en vlot kan bewegen. Of het nu te voet is, met de fiets, bus of auto. In deze nieuwe rubriek geven we toelichting bij een aantal concrete maatregelen.

Je zal ze ongetwijfeld al opgemerkt hebben:
de rode wegmarkeringen op een aantal kruispunten

 

Wanneer een fietser op een kruispunt voorrang heeft op het dwarsende autoverkeer, is het belangrijk dat het fietspad vóór en iets voorbij het kruispunt visueel duidelijk één aaneengesloten geheel vormt. Dit kan gerealiseerd worden door het fietspad (in de voorrang) rood te schilderen. Gekleurde wegoppervlakken die buiten de wettelijke wegmarkeringen vallen worden enkel gebruikt wanneer ze een voordeel opleveren voor de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling.

 

Ook in Tremelo werden heel wat aanliggende fietspaden en fietspaden die minder dan 1 meter van de rand van de rijbaan ingeplant zijn in de verf gezet! We deden dit omdat op die manier het uitzicht van het fietspad nadrukkelijk afwijkt van de naast- en dwarsliggende rijbaan. De rode wegenverf bevat een stroefmakend middel, om ervoor te zorgen dat het oppervlak niet glad is voor de weggebruikers. Zelfs niet bij regen.

 

 

Dit artikel werd gepubliceerd op 25 oktober 2016
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Wegmarkering fietspaden

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 19.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.