naar top
Gemeente Tremelo

WOII: Vul mee deze lege bladzijde in onze plaatselijke geschiedenis

Alhoewel er over de Tweede Wereldoorlog al vele boeken geschreven zijn, is de bladzijde over de oorlogsgeschiedenis van onze gemeente nog vrij leeg. De 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog is de ultieme kans om deze lege bladzijde in te vullen en te vervolledigen.

Voor zover we weten werd er nog geen gericht onderzoek gevoerd naar de gebeurtenissen in Tremelo tijdens de periode 1940-1945. Ook bestaat er geen oplijsting van de slachtoffers die er binnen onze dorpsgemeenschap vielen als gevolg van de oorlogsomstandigheden.

De 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog is de ultieme kans om deze lege bladzijde in te vullen en te vervolledigen. Met het verstrijken van de jaren zijn er immers steeds minder mensen die de oorlogsjaren hebben meegemaakt waardoor de herinneringen vervagen en dreigen verloren te gaan. Daarom doen we een oproep naar iedereen die ons met dit project kan helpen.

Heb je zelf de oorlog meegemaakt en wil je jouw ervaringen of herinneringen delen? Ben je of ken je familie van de slachtoffers, zowel gesneuvelde soldaten als burgerslachtoffers? Beschik je over foto’s, documenten, anekdotes of andere informatie in verband met de oorlogsomstandigheden? Laat het ons weten op tremelobevrijdt@tremelo.be of 016 52 54 44.

Het resultaat van dit onderzoek tonen we tijdens het herdenkingsweekend 'Tremelo bevrijdt!' van 5 tot 7 juni 2020.

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 januari 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Tremelo bevrijdt

Openingsuren en contact

Toerisme

adres
Werchtersebaan 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 44
fax
016 53 56 85
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.