naar top
Gemeente Tremelo

Nieuwe uitrusting voor gemachtigde opzichters

Deze week ontvangt elke school een pakket met een nieuwe uitrusting voor de gemachtigde opzichters, een 30 in totaal. Misschien denk je er zelf ook aan om een gemachtigd opzichter te worden?

Wij van de gemeente vinden de veiligheid van onze schoolgaande jeugd heel belangrijk. Daarom krijgt elke school 5 pakketjes toegestuurd met telkens een nieuwe uitrusting voor de gemachtigde opzichters in. De nieuwe uitrusting bestaat uit een een seingeversbord C3, een fluohesje en een tricolore armband met de naam van de gemeente. 

Gemachtigde opzichters: alledaagse helden

Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving een pak minder bedreigend wordt voor onze kinderen. Ze helpen hen met oversteken, om zo heelhuids de schoolpoort te bereiken. Gemachtigde opzichters zijn mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor de veiligheid van onze kinderen. Zij doen dit vanuit hun burgerzin en bezorgdheid voor de gemeenschap. Je kan hen herkennen aan hun een seingeversbord C3, een fluohesje en een tricolore armband met de naam van de gemeente. 

Komaan, waar wacht je op? 

Denk je er misschien ook eens over na om zelf een alledaagse superheld te worden aan de schoolpoort bij jou in de buurt? Je krijg een gratis opleiding van drie uur bij de provincie Vlaams-Brabant en een praktijkopleiding van een halve dag door onze lokale politie, plus het nodige materiaal en een attest. Daarnaast word je door de burgemeester officieel aangesteld als gemachtigd opzichter. 

Heb je interesse? Neem dan contact op met onze mobiliteitsdienst op het nummer 016 52 54 55 of via mobiliteit@tremelo.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 februari 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gemachtigde opzichter

Openingsuren en contact

Mobiliteitsdienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 55
fax
016 52 09 90
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur - 13.30 - 16.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 17.00 - 20.00 uur

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.