naar top
Gemeente Tremelo

Pure vrijwilliger: Dominique

Maak kennis met Dominique. Dominique werkt al een aantal jaar als vrijwilliger aan het onthaal en doet dit bijzonder graag.

Waarom heb je voor vrijwilligerswerk gekozen?

"Door een auto-immuunziekte ben ik reeds enkele jaren op invaliditeit. Sindsdien zijn mijn sociale contacten zeer beperkt, waardoor ik me vaak van de buitenwereld geïsoleerd voel. Dankzij het vrijwilligerswerk doorbreek ik dit sociaal isolement. Ik kom onder de mensen en voel me weer nuttig.

Mijn collega's, die ik meer als vrienden beschouw, hebben me sinds dag 1 met open armen ontvangen. Zij geven me echt het gevoel dat ik een van hen ben en ik draag ze allen een warm hart toe."

En auto-immuunziekte?

"Ik heb een ernstige auto-immuunziekte die zowel de schildklier als de zenuwbanen aantast. Bijkomend heb ik ook een zwak afweersysteem, waardoor ik uiterst vatbaar ben voor infecties."

Heb je al lang die auto-immuunziekte?

"Vanaf mijn twintigste. Dat is ondertussen meer dan 30 jaar geleden."

Heb je dan geen schrik voor een infectie? Aangezien je aan het onthaal met meerdere mensen in contact komt?

"Angst heb ik niet. Wel een gezonde vorm van oplettendheid. Zo heb ik altijd een antibacteriële handgel bij die ik tijdens het werk af en toe gebruik. Dit sociaal contact zorgt er wel voor dat mijn afweersysteem wat meer 'uitgedaagd' wordt."

Wanneer zit je hier aan het onthaal?

"Vroeger kwam ik elke woensdagnamiddag, maar sinds mijn laatste zware auto-immuunaanval kom ik om de 14 dagen."

Hoe ben je hier begonnen?

"De vorige burgemeester en mijn moeder zijn familie. Net omdat ik op het gemeentehuis al iemand kende, durfde ik de stap vlugger zetten."

En hoelang werk je al hier?

"Ik ben op invaliditeit sinds 2010 en niet veel later ben ik hier begonnen."

En vind je dit werk leuk om te doen?

"Ik werk aan het onthaal. Dit vind ik het tofste plekje van gans het gemeentehuis. Het werk dat ik moet doen, ligt in de lijn van mijn vroegere studierichting secretariaat-talen. Zoals ik reeds heb verteld, beschouw ik mijn collega's als vrienden. Er wordt hard gewerkt, maar er is steeds tijd voor een leuke babbel en een lach. Dat maakt werken op het gemeentehuis net zo geweldig. En maak ik al eens een fout of weet ik het antwoord op een vraag niet, dan heb ik steeds mijn collega's die mij te hulp schieten."

Welke hobby's beoefen je thuis?

"Ik lees een beetje, speel piano en heb ook een hond waar ik graag mee ga wandelen. Vroeger deed ik aan fotografie. Ik heb eens een tentoonstelling hier op het gemeentehuis gegeven. Tot 2015 heb ik gefotografeerd, maar daarna werd het door mijn ziekte steeds moeilijker en heb ik mijn passie moeten opgeven. Ik mis het wel, maar ondertussen zijn er andere boeiende dingen op mijn weg gekomen die het leven mooi maken."

Oké, dankjewel Dominique voor dit fijn gesprek.

Dit artikel werd gepubliceerd op 04 maart 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Pure vrijwilliger: Dominique

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.