naar top
Gemeente Tremelo

Actie voor de zorgverstrekkers op vrijdag 20 maart om 12 uur

België telt ongeveer 280.000 geregistreerde verpleegkundige functies met 133.000 zorgkundigen en 150.000 verpleegkundigen. Naar analogie van Italië doen we een oproep binnen onze gemeente een oorverdovend luid applaus te geven aan allen die hun steentje bijdragen voor de bevolking.

Ook in onze gemeente werken heel wat artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen en werknemers binnen de zorg! Er wordt van deze zorgverleners echt het uiterste gevraagd zowel naar flexibiliteit, maar ook fysiek en mentaal met hoge gezondheidsrisico’s.


Naar analogie van Italië doen we een oproep binnen onze gemeente een oorverdovend luid applaus te geven aan allen die hun steentje bijdragen voor de bevolking. Dit aanstaande vrijdag 20 maart om 12 uur.


We geven dit applaus enkel door de ramen van onze huizen & appartementen.

Het mag geenszins de bedoeling zijn om samen te scholen en we moeten de afstandsregels absoluut respecteren!


Als teken van waardering en hoop hangen we massaal een witte handdoek, t-shirt, laken, doek, … We kunnen kinderen die thuis zitten tekeningen laten maken om aan het raam te hangen. Dan tonen we met zijn allen ook met dit klein gebaar dat we meeleven met alle zorgverstrekkers en hun patiënten/cliënten.


Wit is ook een teken van nederigheid en dit zijn alle zorgverleners dag in, dag uit, voor, tijdens maar ook na deze coronacrisis. Artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen en verzorgenden zijn heel bescheiden. Ze vragen niet om een applaus, echt niet. Ze vinden allen dat dit héél vanzelfsprekend is wat ze doen voor de bevolking. Het is immers hun job. Ze zijn met zijn allen heel sterk toegewijd ook al vallen collega’s ziek. Als ze na hun helse werkdag naar huis rijden en ze zien bij heel wat huizen een witte handdoek, doek, T-shirt of een mooie tekening hangen dan raakt dit hen en hiermee weten ze dat de bevolking hun inspanningen massaal héél hard waardeert via deze kleine symbolische actie. Ook het applaus zal heel veel deugd doen.

Laat wit ook een teken van hoop zijn voor ons allemaal.
Hoop dat we deze periode zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

Volg hierbij de richtlijnen van onze gemeente de bevoegde overheden.

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 maart 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Gemeentehuis

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 02
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.