naar top
Gemeente Tremelo

Tremelo Helpt: anderen helpen tijdens de coronacrisis

Wat kan je doen om andere Tremelonaars te helpen tijdens de coronacrisis? En wat moet je doen als je zelf hulp nodig hebt? De gemeente helpt om mensen bij elkaar te brengen met 'Tremelo Helpt'.

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, heeft de gemeente het centraal platform Tremelo Helpt opgestart. Zo kan de gemeente de vraag en het aanbod op elkaar afstemmen om zo voor zoveel mogelijk mensen iets te betekenen. In deze tijden is een solidair gebaar heel veel waard. Met dit platform kan de gemeente dit actief en ten volle ondersteunen.

Boodschappen doen voor een oudere buur, de hond uitlaten, naar de apotheek gaan, brieven schrijven, telefoneren met een oudere persoon die thuis moet blijven of in een rusthuis zit zonder bezoekers … Of heb je zelf nood aan iemand die naar de winkel of de post gaat voor jou, een maaltijd, of een fijne babbel? Op www.tremelo.be/tremelohelpt worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kan bijdragen als vrijwilliger.

Het hulpplatform Tremelo Helpt wordt gratis ter beschikking gesteld door Give A Day en opgestart met de medewerking van Stad Leuven.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 maart 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • TremeloHelpt

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag open van 09.00 - 12.00 uur
Morgen open van 09.00 - 12.00 uur - 18.00 - 20.00 uur

Op woensdag is de sociale dienst telefonisch bereikbaar.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.