naar top
Gemeente Tremelo

Coronamaatregelen (update): heropening recyclageparken vanaf 7 april

Vanaf 7 april heropenen alle EcoWerf-recyclageparken. In goed overleg met de sector heeft de Vlaamse overheid beslist dat de recyclageparken opnieuw kunnen opengaan op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd.

Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, moet elk persoonlijk fysiek contact vermeden worden en zijn bezoekers verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij aan het recyclagepark. Ook raden we aan om met niet meer dan één persoon naar het recyclagepark te komen, en zeker geen kinderen mee te brengen. We vragen om alleen naar het recyclagepark in de eigen gemeente of stad te gaan en niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is.

Niet alle afvalsoorten zullen aanvaard kunnen worden. Zo zal asbest voorlopig niet kunnen aanvaard worden: de nodige beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier te aanvaarden op het recyclagepark worden op dit moment ingezet in de zorgsector.

Met de heropening van de recyclageparken komen we tegemoet aan de vraag van veel inwoners. Veiligheid van alle bezoekers en de recyclageparkwachters staat evenwel voorop.

We verwachten de eerste dagen een grote drukte aan de parken. We zullen telkens een gecontroleerd aantal bezoekers en wagens gelijktijdig op het recyclagepark toelaten. Best uw bezoek, indien mogelijk, nog een week langer uitstellen.

We vragen om, voor een bezoek aan het recyclagepark, steeds op www.ecowerf.be de voorwaarden voor een bezoek aan het recyclagepark na te kijken.


Alle informatie over de maatregelen van de federale regering en onze aangepaste dienstverlening vind je op www.tremelo.be/coronavirus.

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 maart 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Covid-19

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.