naar top
Gemeente Tremelo

Coronamaatregelen (update): gratis herbruikbare mondmaskers voor inwoners

De kans is reëel dat het dragen of de aanbeveling tot het dragen van een mondmasker in het algemeen door de bevolking één van de maatregelen zal zijn bij de exit-strategie. Om onze inwoners maximaal te beschermen worden gratis herbruikbare mondmaskers voorzien.

Donderdag 23 april haalden onze medewerkers in het provinciaal verdeelcentrum een grote voorraad chirurgische mondmaskers op bestemd voor de kinesisten, vroedvrouwen, tandartsen, thuisverpleegkundigen en funeraria. De zorgverleners die hun woonplaats in gemeente Tremelo hebben, worden aangeschreven of opgebeld en kunnen de mondmaskers ophalen aan het onthaal in het gemeentehuis.

Begin deze week kregen de huisartsen een nieuwe voorraad mondmaskers. Eerder werden onze zorginstellingen en het OCMW al voorzien van de broodnodige beschermingsmaterialen. Het Aarschotse Damiaaninstituut maakte voor onze zorginstellingen, huisartsen en OCMW-medewerkers ook enkele spatmaskers. De chirurgische mondmaskers blijven tot op vandaag voorbehouden voor medische beroepen en zorgverleners.

De federale overheid is in samenwerking met de Nationale Veiligheidsraad de exit-strategie aan het voorbereiden. De kans is reëel dat het dragen of de aanbeveling tot het dragen van een mondmasker in het algemeen door de bevolking één van de maatregelen zal zijn bij de exit-strategie. Het gaat dan over herbruikbare mondmaskers.

Om onze inwoners maximaal te beschermen worden samen met een aantal buurgemeenten gratis herbruikbare mondmaskers aangekocht. De mondmaskers worden besteld bij een lokale ondernemer in Tremelo.

Lokaal bestuur Tremelo bestelde 15.000 mondmaskers voor haar inwoners. De mondmaskers zullen samen met de noodzakelijke gebruiksinstructies huis-aan-huis verdeeld worden.

Een aantal vrijwilligers naaiden ondertussen al tientallen herbruikbare mondmaskers om de eerste nood bij de medewerkers van onze zorginstellingen en gemeentelijke diensten te verhelpen. Heb je een naaimachine en wil je zelf een herbruikbaar mondmasker maken? Op de website maakjemondmasker.be vind je een patroon dat goedgekeurd is door de FOD Volksgezondheid.

Opgelet: Op dit moment bevinden we ons nog steeds in de federale noodfase en zijn de strikte maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus nog steeds van kracht. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 april 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • corona-4887162_960_720

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail

Telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren.

Nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje. Schrijf je in op onze e-nieuwsbrief.