Bijenvriendelijke gemeente: bijenactieplan goedgekeurd

Het bijenactieplan is goedgekeurd door de gemeenteraad. Tremelo mag zich nu een 'bijenvriendelijke gemeente' noemen. Het echte werk kan starten!

Bijen vervullen een erg belangrijke functie voor de biodiversiteit door het bestuiven van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde flora. De bijen hebben het echter steeds moeilijker om te overleven.

Met de ondertekening van het charter 'bijenvriendelijke gemeente' engageerde de gemeente zich om acties rond bijen op te zetten, zowel rond sensibilisering als het creëren van een stuifmeelrijke omgeving. In samenwerking met de verschillende partners werd een lokaal actieplan uitgewerkt en door de gemeenteraad goedgekeurd. Nu begint het echte werk met de implementatie van de verschillende acties en maatregelen.

Je kan de bijen ook zelf helpen door te zorgen voor bijenvriendelijke aanplantingen in de tuin of langs de gevel, een bloemenweide te zaaien, een bijenkastje of bijenhotel te plaatsen, dode planten met holle stengels of holle bomen te behouden, handmatig te wieden om ondergrondse nesten van bijen niet te vernietigen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 01 mei 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Bijenvriendelijke gemeente

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 58
fax
016 52 09 90
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: