Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Covid-19 winkelplan: werkwijze heropening winkels

De Nationale Veiligheidsraad heeft op woensdag 6 mei beslist dat winkels vanaf 11 mei terug kunnen openen. Op vraag van de gouverneur moet iedere handelaar een werkwijze opstellen met daarin de maatregelen om de hygiëne, veiligheid en social distance te verzekeren.

Covid-19 winkelplan

Over welke oppervlakte beschikt de winkel? Hoeveel klanten mogen tegelijkertijd binnen in de winkel? Hoe wordt binnenkomen en buitengaan georganiseerd? Welk circuit is er binnen de winkel? Hoe zorgt het personeel voor de hygiëne van zichzelf, van de zaak, van de klanten? Hoe kan er worden betaald?  Welke beschermingsmiddelen zijn er? Is er handgel voor de klanten bij het binnenkomen en buitengaan van de winkel? Hoe wordt het gebruik ervan aanbevolen?  Welke afstand is er tussen de kassa en de afrekenende klant, is er een scherm in plexiglas voorzien?

Het document in bijlagen kan als model dienen voor een dergelijk ‘covid-19 winkelplan’. De sectoriële protocollen en de generieke gids voor bedrijven zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel. Dit plan moet bij controle kunnen voorgelegd worden aan bestuur of politie.

Opgelet, de mogelijke heropening geldt niet voor contactberoepen (zoals kappers), zij kunnen ten vroegste vanaf 18 mei openen na bevestiging van de Nationale Veiligheidsraad, maar kunnen wel al een plan opmaken.

Social distance vloerstickers

Om de opgelegde maatregelen betreffende social distancing nog beter te laten uitvoeren heeft UNIZO  een 'bollensysteem' ontwikkeld. Het zijn vloerstickers waarop je klanten wachten en bijgevolg de veilige afstand bewaren. Op eenvoudige vraag bezorgt Unizo BKT elke ondernemer, ook niet-leden, vier verschillende bollen. Ondernemers met grotere magazijnen of winkels kunnen uiteraard ook grotere hoeveelheden stickers vragen.

Bestel de vloerstickers via e-mail aan christiaan.goris@skynet.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 06 mei 2020
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Vloersticker Unizo

Openingsuren en contact

Lokale economie

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 13
e-mail


Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten:

  • Maak vooraf een afspraak.
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet je handen bij het binnenkomen.
  • Kom alleen en niet met het voltallige gezin als dat niet nodig is.
  • Betaal elektronisch.